Home Studio/ Pretoria

 

 

Gauteng

Project Description

The separate garage and adjacent outbuilding, located at the rear end of the property, made it ideal in terms of its location in relation to the garden, a second access gate and north orientation. The 40 m² garage was originally covered by a low mono pitch roof and had only two standard steel windows. The building was opened up to the garden by introducing two french doors in the place of the original windows. The low pitch roof was removed and outer walls were raised considerably to allow for the inclusion of a loft space. A light-weight horizontal roof appears to float where the north-western corner walls were cut away to open the loft to the magnificent city views and surrounding trees.

Project details

Date of completion: 2010